Despre noi

Fundatia Culturala „Negru Voda” Fagaras a fost constituita ca societate culturala nonguvernamentala, apolitica si nonprofit la 4 iulie 1994 si legalizata prin sentinta civila nr. 3223/30.11.1994. Scopul Fundatiei este apolitic si nonprofit si consta in stimularea renasterii culturale si economice a Tarii Fagarasului, prin punerea in valoare a resurselor, traditiilor, talentelor locale si experientei fagarasenilor, refacerea legaturilor cu fagarasenii din diaspora romana.

Organizata pe 4 departamente: Invatamant, Cultura si civilizatie fagaraseana, Ecologie si turism si Memorialul Rezistentei Anticomuniste Tara Fagarasului, fundatia isi propune incurajarea talentelor locale, sprijinirea reformelor educationale, revitalizarea obiceiurilor fagarasene si a mestesugurilor traditionale, valorificarea potentialului turistic al zonei Fagarasului, educatia civica, democratica si ecologica a fagarasenilor. Cei peste 120 de membri – din care jumatate sunt elevi si studenti – au realizat cu mult profesionalism expozitii tematice, intalniri cu personalitati, lansari de carte si albume muzical-folclorice, ale unor scriitori si solisti locali.

Avand si propria editura „Negru Voda”, fundatia a editat si lansat pana in prezent 11 titluri de carti cu continut literar, filosofic sau tehnic. Afirmandu-se ca un nou si important pol cultural al Fagarasului, Fundatia Culturala „Negru Voda” a reusit sa atraga in jurul sau elita culturala fagaraseana si nu numai, care s-a putut afirma in toate domeniile, intarind societatea civila fagaraseana si contribuind la afirmarea culturala a Fagarasului si a zonei la nivel regional, national si international.

Afirmandu-se ca un nou si important pol cultural al Fagarasului, Fundatia Culturala „Negru Voda” a reusit sa atraga in jurul sau elita culturala fagaraseana si nu numai, care s-a putut afirma in toate domeniile, intarind societatea civila fagaraseana si contribuind la afirmarea culturala a Fagarasului si a zonei la nivel regional, national si international. Afirmandu-se ca un nou si important pol cultural al Fagarasului, Fundatia Culturala „Negru Voda” a reusit sa atraga in jurul sau elita culturala fagaraseana si nu numai, care s-a putut afirma in toate domeniile, intarind societatea civila fagaraseana si contribuind la afirmarea culturala a Fagarasului si a zonei la nivel regional, national si international.