MUZEU >> Documentare, Cercetare, Arhivare

Realizarea unui fond de informatii privind modul în care au reactionat localnicii la instalarea regimului comunist în Tara Fagarasului.

Au fost cercetate numeroase fonduri de arhiva si lucrari istorice sau memorialistice, astfel încât, dupa mai bine de un deceniu de activitate suntem în faza finalizarii repertoriului de persoane care au avut de înfruntat rigorile represiunii comuniste, însumând peste 2500 de locuitori ai Tarii Fagarasului care au dost deportati sau întemnitati. In cursul anului 2011 va fi publicata o monografie a închisorii care a functionat în Cetatea Fagarasului între anii 1950-1950. Lucrarea prezinta peste 4000 de fise de detentie a celor care au murit (166) sau au trecut prin aceasta închisoare.

Din anul 2004 am inceput un amplu si complex proiect de cercetare in satele fagarasene cu ajutorul voluntar al tinerilor cercetatori din Cluj–Napoca, continuat din 2007 cu sprijinul I.I.C.C.R. Investigatiile noastre au avut în vedere si intervievarea supravietuitorilor represiunii comuniste si a urmasilor acestora. Au fost realizate peste 100 casete audio si video care aduc un substantial spor de cunoastere a fenomenului.

Toate aceste informatii sunt stocate în bazele de date create la Fundatia Culturala „Negru Voda” Fagaras si pot fi consultate de oricine este interesat.

REMEMBER-Keep Alive The Past Memory For The Future
(Pastrarea vie a amintirilor trecute pentru generatiile viitoare)
http://remember.negruvoda.ro

<< ÎNAPOI